BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 30, 2009

ERTI SEBUAH PERSAHABATAN VERSI RAYA

“Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelagah) itu; dan bertaqwalah kepada Allah agar kamu beroleh rahmat.” (Al-Hujuraat: 10)

"bukan senang nak kmpul bdak2 ni"-aku ckap kt man dan muis mase bincang kt seksyen 7 shah alam...kitorang plan nk wat konvoi raya ke sepang n banting sbab rumah die jauh sket.lame dah x jumpee...so,25 sept jam 1145 bru r dpat brtolak dr yus kajang...jnji kul 9.hmmm....grak masuk maahad jap coz ade bdak len nk parking motor.skali msuk,(da lame x masuk) Ya Allah!!da berubah da maahad.makin byk bangunan baru.time aku dlu xde pun.
singgah jap solat jumaat kt masjid sepang.lawa gak masjid tu.solat jangan tinggal beb!!pastu trus grak umah Bol(bukan name sebenar).lame gile x jumpe mamat ni.dlu kt maahad Mirwana G13,die men percussion.hebat gile r.prnah men skali ngan Achik(pemuzik iringan Yasin).mase kt umah die mcam2 r kitorang borak.dari zaman F1 sume cite kluar la.best,xbest,cite hal asrama,kelas,pondok sume ade laa...time ni aku rase cam nk nangis je.ye r,bkan snang nk kmpul member2 lame rrmai,borak balik mcam zaman dulu2.pastu grak umah esan lak.umah tepi pantai bagan lalang.dkat ngan Sepang Goldcoast.mmg cantek r view.len kali bleh la dtg lg men lari2 di gigi air hahaa.next rumah firhan kt banting.rumah die dlu rumah kayu,skang da batu dah.maju la hahaa..singgah solat asar kt masjid batu laut.tapa jd imam.pastu umah hakim.anak buah die kecik2 lg,mmg comey la huhuu...mkan mee,best giler.dlu hakim ni krus kring je,skang da berisi byk.bgus2 haha.......
prjalanan ditruskan lg wlaupn da mlam.solat maghrib kt masjid kanchong darat.ade mmber len solat masjid morib.firhan bwak keta pimp my ride die mmg terbaek r.trus g umah poji.bapak die mmg peramah abes la.mula2 aku smpai die ckap,"time mude2 ni la jjlan pg rumah kawan,da tua karang duk umah je,lain rase".mkan mihun lg.mmg standard r pg rumah org mkan mihun,snang masak.mkanan tu x penting,yg penting dpat jumpe mmber2 tu lg brmakna r.

baju merah tu la BOL

last skali umah alip.da maju da alip skang ni.die ni blaja kt USM.dulu die ajar aku add math.mmg power r die ni.in conclusion,mmg brmakna r trip ni..gembira,sedih,riang sume feeling ade r time tu.kne kutuk2 sket biase la,adat brkawan.tu yg bonding mkin kuat tu..mmg rugi r sape x dpat follow tu hahaa

Daripada Ibn Umar bahawa Rasulullah SAW bersabda: “Seorang Muslim dengan Muslim yang lain adalah bersaudara, dia tidak menzaliminya dan tidak mengelakkan diri daripada menolongnya, sesiapa yang melepas hajatnya, sesiapa yang melepaskan saudaranya daripada sesuatu kesempitan, maka Allah akan melepaskan satu kesempitan daripada kesempitan-kesempitan hari kiamat, dan sesiapa yang menutup (keaiban) saudaranya, maka Allah akan melindunginya pada hari kiamat.” (Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim).

MUNGKINKAH KITA TERLUPA TUHAN ADA JANJINYA
BERTEMU BERPISAH KITA ADA RAHMAT DAN KASIHNYA

4 comments:

zatil said...

wah bermakna giler entry ko ni. terbaik la. aku plak yang tersentuh haha. bukan senang nak jumpe ramai2 camni huhu.

kura-kura c0mey said...

konvoi rayer tue...mas n xschoolmate p0n de wat gak..cume bezanya,kami konvoi beramai2 laki n prmpuan...mmg best la jmpa kwn2 lama balik..wlupun dulu x brape rpt sgt,da leh rapat2 skrg,eratkan ukhwah persahabatan~

Sharif John said...

Beraya dgn kawan2 best... tp aku sudah tiada kawan... semua batchku cemerlang mengapai bintang... inilah nasib seorang bekas pejuang....

::Mish ShaZz:: said...

jelesnye kat korang..haha..lama xnmpak muka batch hamidian..slamat hari raya korang..=)