BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, October 27, 2009

FREEZE FOR EARTH

pada 24 oktober,sabtu lepas aku berasa amat teruja kerana dapat menyertai program Freeze For Earth anjuran UM Unesco Club.Jimmy(bukan nama sebenar) telah meminta tolong aku untuk mencari peserta daripada penghuni2 kolej.alhamdulillah lebih 200 peserta dapat dihimpunkan(dak kolej aku la pling ramai haha).tujuan program ini adalah utk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang kenaikan suhu dunia yang menggugat alam sekitar sekarang ini.bimbang akan generasi akan datang,kami akan bergerak ke dua lokasi strategik iaitu KL Sentral dan KLCC untuk 'freeze' selama 3minit 50 saat dgn mmgang flyers ttg suhu dunia.350 brmaksud atmospheric carbon target of 350th part per million.utk pengetahuan semua,mase ni aku ade bengkel kepimpinan & organisasi kat KPS.lari jap hahaa...

kt dlam KL Sentral
orang lain tgk pelik jee hahahaa...whatever la,kate environmentalist!!

kat KLCC.demonstrasi terpimpin

in the end,aku amat puas hati dgn progam 'non-politically motivated' ni.harapan aku semoga banyak lagi la program kesedaran macam ni.anyway salute to you all!!

4 comments:

sue said...

oooo..ko suke2 ati eaa lari.ak duk sorg2 kt bengkel tuh..btw,congrate tuk korg sumer 4 such a great effort..semoga kesedaran tu dtg dari hati y btol2 tulus n ikhlas..
go gReeN!

L@Ks@mAn@ Sp@rrOw said...

aku kagum ngan ko bear...teruskan usaha ko...

zatil said...

kat uni aku pun buat ni!! 350. hehe.

Sharif John said...

Kamu masih belum layak bergelar aktivis lg....