BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, April 3, 2010

TERKESAN


salam.minggu yang cukup ribut bagi aku.banyak barah yang harus diubati.penawarnya ada,tapi tidak boleh diterima.ubatnya terhidang,tapi tak di makan.prasangka demi prasangka berlalu seolah- olah ia adalah kebenaran.

sekarang ini musim hujan.rahmat untuk makhluk Tuhan.tetapi,ada ciptaan masih mengambil kesempatan dalam kesempitan.suka menjadikan ia rumit daripada menyelesaikan keadaan.perasaan hormat menghormati dan saling mempercayai tidak dijadikan pedoman.malah hasad dengki dan busuk hati dijadikan sandaran.

sedarlah,hidup ini hanya sementara.kuasa dan jawatan hanya untuk dunia.di akhirat dosa dan pahala menjadi bahan timbangan neraca.kalah dan menang tidak akan dibicara.amanah dan tanggungjawab yang akan ditanya.jalan yang dilalui menjadi ukurannya.

adakah aku bodoh?gagal dalam memimpin?persoalan-persoalan ini yang sering berlegar dalam kepala.sakitnya bukan kepalang.seperti disepak dan diterajang.justeru,persekitaran yang jahat mestilah dibuang.tidak semua yang dibuat mengikut apa yang dirancang.

TERKESAN
TERKESAN
TERKESAN

2 comments:

asri said...

hai..meluahkan perasaan nampak tuan presiden ni...

MomTom said...

dunia kan mcm tu?
kenapa nak terasa?