BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 17, 2009

PROGRAM PENEMPATAN PELAJAR TING. 6 RENDAH DI PTJ AKADEMIK UM 2009

pada 7-14 disember 2009,aku bersama amir chong,maaz,asri,nash dan fairuz menjadi fasilitator utk program ni.objektif program ini adalah utk pendedahan kpd mereka ttg persekitaran universiti dan how to survive in campus life.program ini boleh dikatakan antara yang amat bermakna bagi aku kerana pelbagai suka dan duka diharungi utk menjayakan program ni.die punya penat nak handle program ni tak payah cakap la.bangun pagi,tidur lewat malam,sedangkan teman2 aku yg len punye la syok bercuti kt rumah(cuti semester la katakan) tapi tak kesah,enjoy punye pasal aku gigih teruskan tanggungjawab yg telah diberi.pagi2 nak hantar students gi fakulti,petang ambik(macam bapak budak lak haha).pastu gi la riadah,main2 berhibur melepaskan kegembiraan dengan diorang.memang fun la.
over all diorang bg komitmen la program ni.cuma byk bdak sakit tu yg merisaukan aku.ye la kalu teruk menjawab aku dgn sekolah diorang.tp honestly ni la program yg byk bdak sakit prnah aku handle.byk mengajar aku don't take for granted someone's health.sume orang adalah amanah aku.
lagi satu,mmg best la tgk diorang wat cheer,nyanyi gemuruh,xi shua shua hahaaa...terpaksa aku kene wat jugak.nak hiburkan org len punye pasal aku sanggup!!tadehal punye.then,byk gak fakulti yg aku teroka.ye la bese lepak fac sendiri je tak jenguk fac org len.skang tau la sket2 hehe.aku pun baru tau yg UM ade makmal fizik angkasa,leh teropong planet2!!hahaa...
main adventure nite mmg best!!!paling best kene marah ngan aku hahaaa...(nasib la sape suruh tak dgr cakap).bermakna sungguh.hari ahad pegi jejalan kt pusat sains negara n putrajaya.tah bape lama tak PSN aku pun tak ingat,mase skolah rendah kot.paling terharu ade la sorang budak ni belanje fasi2 beli bag.bagi aku,even present tu seketul batu,tapi kalau ikhlas ia amat bermakna.ade lagi,kitorang ade gak prank budak punye birthday tapi x jadik haha...belikan la kek utk diorang kasi happening skettt...

time makan kt putrajaya budak blanje lg.save duit fasi hahaaa....jenuh gak aku la cameraman,tgkap gmbar org punye la byk tak beragak.mmg camwhore le bbdak ni.tp takpe sy suke hehehee...hari last majlis penutup kene pakai formal.nampak la smart sket.cikgu2 nmpak takde la tgk fasi ni mcm xleh pkai je hahaa...byk respons positif yg aku dapat,which is good utk aku lbh brsemangat nak handle program2 berbentuk akademik.last but not least,budak2 lower 6 memang best giler!!rindu kat korang sume.mintak maaf dr hujung kaki smpai hujung kepala.sume tu tuk mendidik,bukan mendera.(ade dera ke?).semoga kalian berjaya dlm hidup,bgitu juga aku...

kejayaan di cipta oleh manusia biasa yg berusaha secara luar biasa - Bill Gates

6 comments:

Sharif John said...

bahaye tul....

fairuz_yuz said...

pengalaman yg indah utk dikenang...hehe~

maldinifaridkamil said...

wow.awesome.

Momomalaya said...

best

aishah_muslimah91 said...

memg best sgt time abg fahmi mrh..
cam dak brutal pom ader..
kecuttt peyut sgt..
tapi xpe..abg memg besh time wat drama lam tue..
siap buang tag name lg!! keep it up!!
may Allah swt bless u...amin3
salam maal hijrah..

han! said...

mantap la fahmi. kepimpinanan cm KU dulu tu ade lg. dok marah adik2 je kn? haha.

all the best in whatever you do!